meeting-2

Gandul zilei de 15 mai 2014

Pe cand eram studenta, in perioada tineretii mele, la concursuri si examene cei foarte buni ocupau primele locuri, ultimele ramanand adjudecate de pilosi. In prezent, in calitate de doctorand, constat ca cei pilosi ocupa primele locuri, lasand din ce in ce mai putin spatiu celor cu adevarat buni.

Cel putin la doctorat, departajarea in cadrul unor concursuri se face in functie de “al cui esti”, restul criteriilor sunt praf in ochii lumii. Conteaza enorm ce nume ai, cine sunt parintii si cel mai important, cine te coordoneaza sau pe cine cunosti din facultatea respectiva. De regula, profesorii isi aleg doctoranzii dupa chipul si asemanarea lor. In invatamantul universitar nu este apreciata creativitatea, libertatea de exprimare sau experienta profesionala, ci mai degraba naivitatea intelectuala – definita prin asimilarea unor informatii fara a fi intelese, docilitatea umana impinsa de multe ori la rang de slugarnicie si in final avantajele nete obtinute in urma relatiei profesor-student.

Am avut trei zile de interviuri pentru burse doctorale oferite prin programe POSDRU dedicate cercetarii interdisciplinare.  O sa va tin la curent cu rezultatele. Spre deosebire de toti colegii mei, care au facut totul pentru bani, pe mine ma intereseaza sa inchei aceasta odisee numita doctorat pe 1 octombrie 2015 (conditie esentiala a acestor programe pentru care am sustinut concurs), ca apoi sa pot trece linistita pe partea cealalta a strazii, dincolo de ASE, prefacandu-ma ca nu mai cunosc pe nimeni din cei care m-au dezamagit candva!

Abonează-te la noutăți prin e-mail

Categories: Gandul zilei

Discussion

  1. Va veni acea zi cand vei spune ca tu ai avut cea mai mare sustinere. Vei realiza ca ai apartinut si tu cuiva fffff mare si puternic, iubitor si protector , a stat in umbra si te-a ajutat atunci cand poate puterile-ti erau slabite, te a ridicat si ti-a luminat drumul. El este exista si are grija de noi, cei care credem ca suntei ai nimanui, suntem ai lui, ai lui Doamne-Doamne.

    Mirela Tanase

Comentarii?

Your email address will not be published. Required fields are marked *