Traiesc in tara “Hai sa ne facem ca facem!”

Traiesc in tara “Hai sa ne facem ca facem!”

Mi se spune ca traiesc intr-o tara in care exista crestere economica, unde exista clustere si poli de competitivitate, mediu de afaceri, unde se absorb bani europeni mai bine ca acum doi ani, se vorbeste despre olimpici si programe de finantare pentru cercetare.

Eu simt ca traiesc intr-o tara in care foarte multi din jurul meu o duc greu, in care cei ale caror afaceri au rezistat in timpul crizei sunt fie securisti, fie angrenati politic; o tara in care afacerile se inchid dupa ani multi de activitate si mediul de afaceri are prea putine firme romanesti; descopar ca exista proiecte dedicate “antreprenorilor” din mediul politic, finantate din bani europeni, dar care nu prea exista in realitate;  se vorbeste mult despre antreprenoriat, dar multi din cei care il promoveaza sunt angajati; exista un ministru al cercetarii intr-o tara fara cercetare, olimpicii cauta sa plece din tara, iar curatenia, datul zapezii din fata casei si strictul necesar unei vieti umane sunt asteptate de la politicieni si nu de la noi insine.

Mie mi se pare ca traiesc in tara lui „Hai sa ne facem ca facem!” Daca am fi mai harnici, nu am avea atata nevoie de politic in viata noastra. Ce ma ajuta sa par totusi fericita in masa asta de lene si minciuna? Natura si putinii oameni minunati, de parca i-am adunati pe toti in jurul meu!

Intotdeauna exista si o parte buna. Ca sa fii fericit trebuie s-o cauti, altfel iti vine s-o iei la fuga si sa nu te opresti 42 de km. Dar chiar si in aceasta situatie exista o parte pozitiva: uite asa s-ar mai naste un campion!

Concluzie: oricum o dai, iese bine! Ce dracu sa-i faci?

Abonează-te la noutăți prin e-mail

Categories: Fara categorie

Comentarii?

Your email address will not be published. Required fields are marked *