Cunoaste-ma

Cunoaste-ma

Mă numesc Adriana Ungureanu și am trecut de ceva timp pragul celor patruzeci de ani. Ajunsă la vârstă matură am realizat că, de multe ori, în viață, facem ceea ce trebuie, lăsăm deoparte ceea ce ne place și ce ne implineste la nivel sufletesc.

Această descoperire m-a ajutat ca în 2010, la trezeci și opt de ani să iau decizia de a renunța la business-ul din domeniul textil pe care il conduceam, punându-l în balanță cu zambetul fiului meu și cu bucuria pe care o simțeam alaturi de el.

Recunosc că nu a fost ușor să fac aceasta turnură existențială, dar nu regret nici un moment decizia luată. După o experiență de voluntariat la un afterschool, am privit cu atenție în interiorul meu și mi-am dat seama că găsesc o mare împlinire în lucrul cu copiii.

Drept urmare, pentru a putea deveni profesor în mod oficial, m-am inscris la cursurile unei școli postuniversitare de psihopedagogie din cadrul A.S.E. Scopul alegerii acestei școli a fost acela de a-mi dezvolta abilitățile pedagogice și de a mă ajuta să fac ceea ce îmi place la un nivel profesionist. Pe lângă cursuri, practica pedagogică la diverse licee m-a ajutat să înțeleg că pot colabora excelent și cu adolescentii, nu doar cu cei mici.

Însă lucurile nu s-au oprit aici. Ramasă cu simțul economiei în sânge de la business-ul pe care l-am deținut mai bine de nouă ani de zile, m-am înscris la un master de aprofundare în Economie Internaționala și Afaceri Europene (ASE) pe care l-am absolvit în 2012. Relațiile pe care le-am construit cu cei care îmi erau colegi m-au ajutat să înțeleg că pot să îmi extind aspirațiile de a lucra cu tineri la orice nivel, inclusiv universitar. Așa se face că am decis să îmi continui studiile, astfel că în 2015 am devenit doctor în Economie și Afaceri Internaționale, tot la A.S.E, cu o teză realizată ”pe bune” și cu multă trudă, având titlul “Determinanții avantajelor competitive în industria textilelor inteligente. Cazul României”.

Între timp, am devenit formator (trainer autorizat), dar am studiat și cursuri de comunicare si PR, parenting si NLP (programare neurolingvistica) devenind Master Practitioner NLP, astfel am devenit membru în echipa Vreau NLP! Romania din Bucuresti.

În prezent valorific toată această educație pe care am descris-o, astfel încât colaborez cu o universitate în calitate de cadru didactic asociat, sunt senior editor la revista științifică Cross Cultural Management, susțin seminarii de comunicare parinte-copil și pentru femeile aflate în proces de schimbare a vieții lor, mă implic în acțiuni de susținere a antreprenoriatului și nu în ultimul rând, scriu romane pentru femei.

Cred sincer că, în viață, merită să te dedici activităților care te fac să simți că trăiești și să te înconjori de oameni care te ajută să exiști frumos, în armonie. Dacă ai un vis, urmeaza-l. Nu lăsa pe nimeni să se interpună între tine și visul tău. Și nu uita că, uneori, fericirea este doar la un pas distanță, trebuie doar sa te îndrepți spre ea. Fericirea depinde de fiecare din noi.

Mulțumesc pentru această vizită,
Adriana

Comentarii?

Your email address will not be published. Required fields are marked *