Valorile mele

Valorile mele

Dintotdeauna am fost un om care a vrut să știe. încă de mică puneam o mulțime de întrebări la care nici mama nu avea uneori răspuns, dar îmi tot spunea că o să primesc răspunsurile potrivite când voi fi mare.

Când am crescut, am realizat câtă dreptate avea… Consider că în viața asta sunt multe întrebări ale căror răspunsuri nu vin imediat, ci în timp, iar răbdarea m-a ajutat, pana acum, să aștept răspunsurile potrivite care s-au arătat în momentul potrivit. M-am căsătorit, mi-am făcut o familie, mi-am deschis o afacere care îmi ocupa tot timpul.

Si totuși, simțeam că sunt lucruri pe care aș vrea să le fac sau să le descopăr, dar nu aveam timp pentru ele. În momentul în care am conștientizat că această constrângere îmi provoacă nefericire am ales să o înlătur și să mă dedic doar activităților care fac plăcere sufletului meu.

Știu că școala nu are legătură cu meseria de a fi om, dar ne formează și ne oferă acel substrat teoretic care ne ajută, în final, să practicăm mai bine ceea ce facem. Un om nu este prețuit pentru lucrurile pe care le știe, ci pentru ceea ce face pentru el și pentru ceilalți. Cred în adevăr, bun simț și frumusețea inepuizabilă a sufletului uman.

Cred în oameni. Cred în tine, dragă cititor al acestor rânduri, iar la mine credința înseamnă iubire. Iar atunci când iubești vrei să faci lucruri pentru persoana iubită, de aceea și eu vreau sa fac lucruri pentru cei pe care ii cunosc și cu a căror viață mă intersectez.

Fie că vorbim de comunicarea părinte-copil, economie, business sau programare neuro-lingvistica, peste tot, în fata mea, este OMUL și respectul neasemuit pe care îl am pentru unicitatea ființei umane.

Comentarii?

Your email address will not be published. Required fields are marked *