Fa ceva pentru tine

Fa ceva pentru tine

Toate lucrurile incep cu tine! Imi doresc sa constientizezi  si sa iti amintesti aceste cuvinte de fiecare data cand treci printr-o perioada dificila sau te confrunti cu probleme care par imposibil de rezolvat. Vei descoperi ca totul este rezolvabil, diferenta o face faptul ca nu ai o solutie acum la anumite probleme, dar, in timp, solutia se gaseste. Odata ce ai inteles acest fapt vei privi altfel problemele din viata ta.

Am intitulat aceasta pagina “Fa ceva pentru tine” deoarece modul în care te raportezi la tine, la persoanele din jurul tău, la împrejurări si situații, determina succesul sau insuccesul unei acțiuni.

Si pentru ca, de multe ori, este greu sa începem procesul schimbării de unii singuri, iti propun sa participi la seminariile mele “Schimbarea începe cu tine” de tip mini-grup (3-5 persoane) unde vom porni împreuna pe drumul schimbării și redescoperii de sine.

Tematica  “Schimbarea începe cu tine” este următoarea:

  • Cine esti si unde ești în momentul de fata – după cum toate schimbările încep cu o prima analiza a situației de fapt, și aici este necesar sa  ai acel moment de sinceritate, mai întâi fata de tine însuți/însăți apoi fata de cei din jur, in care privești obiectiv lucrurile.
  • Care sunt acele lucruri pe care ți le dorești si nu le-ai putut realiza pana acum – aici iți vei aminti de primele tale năzuințe, începând cu perioada copilarei, conținând cu adolescenta și prima tinerețe. Vei trece toate aceste năzuințe pe foaie de hârtie, bifând ce ai realizat și tăind ce nu ai putut realiza.
  • Din ce motiv nu ti-ai realizat visul? – discutam despre acele lucruri care te-au împiedicat sa ajungi acolo unde voiai. Fie ca e vorba de împrejurări, de anumite limitări fizico-psihice, de lipsa voinței etc. Discutam, în detaliu, cu exemple de viata, identificând în același timp lucrurile care te-au oprit sa-ti atingi obiectivele.
  • Ce poți face? – dupa ce am identificat lucrurile care te-au oprit sa-ti atingi năzuințele le punem sub lupa și le analizam. Vedem ce poate fi schimbat si ce nu poate fi schimbat. Vei vedea în acest pas ca reușita tine de multe ori de abordarea pe care o ai fata de tine si fata de lucrurile din jur. Contează munca depusa dar aceasta nu este suficienta. Mai importanta este încrederea in propriile forte, felul de a trata o problema,  si viziunea.
  • Metode care te pot ajuta sa-ți atingi obiectivele – discutam aici despre acele lucruri care țin de tine, de felul în care vorbești, de felul în care gândești si te raportezi la lucruri. Vei învață cum sa-ti creezi propriile ancore pozitive, cum sa pui întrebări astfel încât sa aduci discuțiile acolo unde vrei, cum sa stabilești raportul emoțional cu o persoana pentru a comunica eficient, cum sa-ti dezvolți  capacitatea de automotivare, cum sa controlezi situațiile limita, cum sa-ti stăpânești emoțiile etc. Toate aceste exerciții iți vor fi de un real folos în viata de zi cu zi.
  • Perioada de punere în practica a celor învățate – in acest interval de timp monitorizam împreuna demersurile necesare realizării obiectivelor și țintim un deadline concret si realist.

Si nu uita ca, indiferent unde te afli tu acum, si eu am fost pe-acolo.

Daca ti-am stârnit interesul, trimite-mi un email pentru a te înscrie  la seminarul  “Schimbarea începe cu tine”. 

Succes!

Comentarii?

Your email address will not be published. Required fields are marked *