Tu si copilul tau

Tu si copilul tau

Seminarul “Tu si Copilul Tau” se adreseaza in mod special parintilor care au copii adolescenti dar nu numai. Sursa mea de inspiratie pentru acest seminar este fiul meu Andrei, in varsta de 14 ani.

In cadrul acestui seminar vom discuta urmatoarele temetici:

  • Cum sa te descurci cu un copil-problema

Nu te mai intelegi cu copilul tau? Ai un copil care manifesta un comportament agresiv? Obisnuieste sa minta si sa ascunda lucruri? Are o tendinta spre rebeliune? Daca cel putin una din aceste intrebari se potriveste copilului tau, atunci despre tine si copilul tau e vorba aici. In cadrul acestei tematici vom discuta despre tipul de abordare pe care trebuie sa il ai fata de un copil problema, vei invata cum sa comunici cu el si cum sa-l iei pentru a-l apropia si a-l determina sa te respecte si sa te asculte.

  • Copilul meu nu face ceea ce ii cer, ce fac?

 Atunci cand ceri ceva unui copil este foarte important modul in care formulezi cererea si comportamentul pe care il adopti in cazul in care acesta nu te asculta. Cu exemple concrete, din viata, vom invata ce trebuie sa facem astfel incat copii nostri sa ne asculte atunci cand ii rugam sa faca ceva.

  • Cum sa preintampini influintele negative ale divortului asupra copilului

Divortul are numeroase efecte negative asupra copilului, de la tendinta spre introvertire pana la adoptarea unui comportament agresiv. E foarte important sa comunici cu copilul tau atat in perioada pre-divort cat si in perioada post-divort si sa-l faci sa inteleaga ca el nu are nici o vina. In aceasta etapa copilul tau este vulnerabil si daca nu esti alaturi de el atunci cand are nevoie s-ar putea ca mai tarziu sa nu mai fie posibil.

  •  “Esti copilul pe care il ai”

Am numit acest seminar “esti copilul pe care il ai” deoarece multi copii sunt o reflexie a parintilor. Acest lucru vine si de la faptul ca copilul copiaza forte usor comportamentul parintilor si exemplu lor de viata este cel mai relevant pentru el. “De la parinte porneste totul” – o vorba care mie-mi place si pe care o consider adevarata si relevanta.

  • Dezvoltarea spiritului antreprenorial in copilul tau

Copilul trebuie lasat sa se descurce singur inca de mic, in felul acesta, mai tarziu, in viata, ii va fi mai usor sa ia intiativa. In cadrul acestei intalniri vom discuta despre abordarile pe care trebuie sa le avem, ca si parinti, fata de copii nostri, astfel incat sa-i deprindem sa se descurce de unii singuri in orice situatie.

Spune-mi cum este copilul tau si vom vedea ce se poate face cu tine! Copilul este oglinda familiei!

Comentarii?

Your email address will not be published. Required fields are marked *